Tilgjengelighetslenker

Den elskverdige sjefen

1t 56min Drama, Komedie 2021

Årets spanske Oscar bidrag med Javiar Bardem i hovedrollen som den elskverdige sjefen hvor alt går galt…

Vinner av hele 6 Goya awards for bl.a. Beste film, Beste regissør, Beste skuespiller, Beste originale screenplay, Beste klipp, Beste art direction.

En fabrikk som produserer industrielle vekter venter besøk av en komité som potensielt kan gi dem en høythengende hederspris. Samtidig havner flere av de ansatte i trøbbel, og sjefen forsøker å kamuflere den ene katastrofen etter den andre.

Den spanske regissøren Fernando León de Aranoa og skuespiller Javier Bardem har nok en gang kastet seg inn i et samarbeid, denne gangen er resultatet en mørk komedie om klasseskillene på en arbeidsplass. Hovedpersonen er den karismatiske direktøren Blanco (Bardem), som med sine hvite løgner og vinnende vesen har en egen evne til å få de fleste situasjoner til å vippe i sin favør. I løpet av en hektisk uke får vi også innblikk i de ulike utfordringene som de ansatte ved fabrikken strir med, når de deler bekymringene sine med sjefen som insisterer på å ha en finger med i stort og smått.

I manges øyne (ikke minst sine egne) er Blanco en sann venn og farsfigur for sine ansatte. Ja vel, så er han kanskje litt for glad i de unge praktikantene, og han må kanskje ty til ufine metoder av og til. Slik er det jo når man sitter på toppen og skal styre alt og alle! Men akkurat denne uka, når fabrikken hans burde fremstå plettfri, så virker det plutselig som verden har bestemt seg for å konspirere mot ham. Vil han klare å hale prisen i land, og hva vil det gå på bekostning av?

Språk

Spansk

Undertekster

Danish, Norwegian

Land

Spania

Kanskje du også vil like

Broken Embraces (Brutte omfavnelser)
2t 7min Drama, Thriller 2009
A Perfect Day
1t 45min Drama 2015
Ferskenlunden i Catalonia
2t 0min Drama 2022
Parallelle mødre
2t 3min Drama 2021
Men alle vet
2t 12min Drama 2018
Out of Sync
1t 44min Drama, Fantasy 2021
Smerte og ære
1t 53min Drama 2019
Sommer 1993
1t 37min Drama, Familie 2017

Last ned appen for å se innholdet du har kjøpt!